Ovo su najpopularniji jesenji stilovi šminkanja koji u prvi plan stavljaju oči i obrve

0
63

Kako se našminkati s obzirom na to da dio lica sada skrivaju maske kao mjera zaštite od širenja koronavirusa?

Najnoviji trendovi govore sami za sebe jer posve očekivano fokus je na očima i obrvama, a ostatak lica, može biti tek malo naglašen.

Vedre nijanse, poput ružičaste ili pastelnih tonova, izmjenjuju se s primjera radi, odvažnijim nijansama poput električne plave u najnovijoj Lancomeovoj makeup kolekciji u saradnji sa poznatom blogericom Chiarom Ferragni koja je pokazala kako efektno svjetlucavo plava sjena može podignuti čak i najklasičniju kombinaciju.

Sljedećih pet najpopularnijih trendova šminkanja za jesen 2020. sigurno ćete htjeti isprobati:

Plave nijanse na očima

 

Davno minuli stil šminkanja ponovo se vraća na velika vrata. Vidjeli smo ga ove godine i na modnoj pisti, a sada čak i na očima Chiare Ferragni u capsule kolekciji koju je osmislila s Lancomeom. Primjenjuje se na cijelo oko, umjesto olovke ili kao detalj dragulja u određenoj tački kapka.

Retro maskara

 

Zašto svoje “dosadno” nanošenje maskare ne biste zamijenili nečim inovativnim i cool? Odvažite se! Uzmite maskaru i doslovno “zalijepite” trepavice, kao što je to nekad radila legendarna manekenka Twiggy. Učinak je zaista dramatičan, a vrijeme provedbe je praktički minimalno jer uobičajena preciznost u ovom slučaju nije poželjna.

Nude usne

Zbog maski usne nisu u prvom planu i vrijeme je da se tome prilagodimo stoga se držite neutralnih ili tek primijetnih ružičastih tonova. Umjesto ruževa, odlučite se za balzame ili sjaj koji daju dodatnu hidrataciju usnama ispod maske. Osim toga, nanošenje je puno jednostavnije od ruža za usne koji se mora dodatno poboljšati olovkom u konturama.

Blistava podloga

 

Besprijekorna podloga danas je najpoželjniji makeup trend, a ove jeseni naglasak je na svjetlucavim podlogama koje reflektiraju svjetlost. Zbog nošenja maski, mnogi se žale na probleme poput dodatno isušene kože ili ponovne pojave mrskih akni. Dobro je poznato kako je najbolja podloga za makeup, hidratizirana i njegovana koža, pa ne preskačite svakodnevne korake.

Guste i naglašene obrve

 

Guste obrve dobro začešljane prema gore i učvršene uz pomoć sapuna ponovo potvrđuju koliko su žene zaljubljene u naglašene, ali prirodne obrve. Na internetu ćete pronaći brojne upute za postizanje savršeno čupavih, “grmolikih” obrva, ali uvjerljivo najbolji i najjeftiniji način da to postignete kod kuće nije uz pomoć skupocjenih gelova, olovki ili maskara, već običnog sapuna.