Ovo je čovjek na čiju su sahranu došla dva krda slonova!

0
47
Kada je čuveni istraživač Lorens Entoni umro na bdijenje su došli i oni koje niko nije očekivao. Naime, slonovi iz dva krda pješačili su najmanje 12 sati iz džungle do njegove kuće kako bi mu odali poslednju počast.
Kako je rekao njegov sin Dilan slonovi su pristigli ubrzo po smrti njegovog oca.
„Prvo krdo je stiglo u nedjelju a drugo je stiglo sljedećeg dana. Svi oni su se zadržali dva dana prije nego što su napustili naše imanje i vratili se u divljinu“, rekao je Dilan medijima.
Poznato je da slonovi oplakuju svoje mrtve. isto tako je poznato da slonovi imaju dugo i sjajno pamćenje. A Lorensa Entonija su se svakako sjećali po dobrom.
Entoni je cio svoj radni vek posvetio slonovima a bio je poznat i kao „šaptač slonovima“. On je mnoge nasilne slonove spasao sigurne smrti a potom ih rehabilitovao.
On je imao tu sposobnost da umiri traumatizovane slonove, da dopre do njih i da zadobije njihovo povjerenje.
Jedina nepoznanica ostaje u tome – kako su znali da je umro baš tog dana.
Entoni je umro 2012. godine, ali ovaj događaj do dan danas intrigira stručnu javnost, kao i sve ljubitelje životinja. Još čudesnije je to da krda slonova dolaze svake godine na dan Entonijeve smrti.
Ono što se desilo tog dana, i ono sto se desava svakog 2.maja, na dan njegove smrti, dokaz je da životinje posjeduju mnogo veću empatiju nego što smo mislili.
izvor: fb