Nizak nivo željeza može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posljedica kao što je zatajenje srca. Stoga, vrlo je važno da ovaj mineral svakodnevno unosite u svoj organizam, a pojedine vrste voća mogu vam pomoći u tome.
Voće s visokim udjelom jabučne kiseline
Iako se voće ne smatra značajnim izvorom željeza, ono može pomoći u kombinaciji s drugima namirnicama bogatim željezom. Jedna od vrsta je svakako voće s visokim udjelom jabučne kiseline, a po tim se najviše smatraju jagode, marelice i trešnje. Doktor Angove navodi da ova vrsta voća značajno povećava unos željeza u crijevnim stanicama.
Suho voće
Suho voće poput grožđica i suhih šljiva dobar najveći su izvor željeza kada je riječ o voću. One imaju viši udio i bolju ukupnu bioraspoloživost željeza u usporedbi sa svježim voćem.
Citrusno voće
Konzumacija voća s limunskom kiselinom također ima dobar utjecaj na povećavanje željeza u organizmu jer pomažu u apsorpciji ovog minerala. Pored toga, citrusi su veoma dobri i za imunološki sistem.