Ove sedmice hladno sa snijegom i kišom

0
68
padine Bagine strane pod snijegom na prvi dan proljeca 2007 godine

padine Bagine strane pod snijegom na prvi dan proljeca 2007 godine

Oblačno vrijeme s padavinama očekuje se u većem dijelu Bosne i Hercegovine naredne sedmice. Dok će stanovnici na jugu zemlje moći uživati u nekoliko sunčanijih dana, slabiji snijeg i kiša većinom će pratiti građane u ostatku zemlje.

Prema prognozama hidrometeoroloških zavoda iz BiH, oblaci nas očekuju već sutra kada će padati slab snijeg i kiša. Vjetar će biti slabiji u odnosu na protekle dane, dok se u Hercegovini i jugozapadu Bosne očekuje jaka bura. Jutarnja temperatura će biti između -5 i 0, a najviša dnevna između -2 i 3 stepena.

Utorak nam ponovo donosi oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima zemlje. Vedrije će biti u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura će biti nešto niža nego u ponedjeljak, a kretat će se između -4 i 0 stepeni.

Polovinom sedmice u Bosni će i dalje biti umjereno oblačno, a u Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje stiže u četvrtak kad se ponovo očekuju kiša i slab snijeg u Bosni, dok će i Hercegovinu obuhvatiti nekoliko oblaka.

Dugoročna prognoza koju je izradio meteorolog Bakir Krajinović iz federalnog hidrometeorološkog zavoda kaže kako će do 26. decembra biti hladniji period, a cijeli mjesec očekuju se padavine. Stoga, pripremite kišobrane i tople jakne.

klix.ba