Otvoren novi informatički kabinet za osnovce u Pruscu

Komandant Turske vojne misije u BiH, brigadir Oguzhan Pehlivan i načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušič danas su u prostorijama Osnovne škole “Hasan Kjafija Pruščak” otvorili novi kabinet informatike namjenjen učenicima ove škole. 

Projekat je finansiran od strane EUFOR Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, koji kroz različite realizirane projekte pomažu lokalnu zajednicu Općine Donji Vakuf.

Ovom prilikom općinski načelnik Huso Sušić iskazao je zahvalnost Turskoj vojnoj misiji u BiH koja kontinuirano pomaže Općinu Donji Vakuf, kako kroz ovaj projekat tako i kroz brojne druge koji su realizirani u proteklom periodu.

“Nadamo se da će novoopremljeni kabinet informatike učenicima ove škole osigurati što bolje odvijanje nastave i sticanje novih vještina i znanja”, istakao je Komandant Turske vojne misije u BiH, brigadir Oguzhan Pehlivan prilikom današnje posjete Općini Donji Vakuf i Osnovnoj školi “Hasan Kjafija Pruščak” u Pruscu.

U znak zahvalnosti svoj doprinos ovoj svečanosti dali su učenici pomenute škole na čelu sa direktorom Nedžadom Ždralovičem koji se u svoje ime i u ime učenika škole zahvalio pripadnicima Turske vojne misije u BiH.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print