Osuđena gatara iz Srbije: Teslićanku ojadila za 10.000 KM


Osnovni sud u Tesliću je po optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Patricije Đorđević (37). Preverantkinja iz Bogatića u Srbiji ovom presudom osuđena je na godinu zatvora zbog teške krađe.

Poznata gatara, osuđena je za krađu 10.000 KM jednoj Teslićanki. Novac joj je ukrala tokom vraćanja, kako bi joj navodno seansom spasila dijete od smrti.

Tražila svijeće, tamjan i konac

Dogodilo se to 11. juna ove godine kada je Patricija došla do kuće oštećene J.R., gdje joj je nudila prekrivač na prodaju, a što je žena odbila.

Potom je stupila u komunikaciju sa ženom, govoreći joj da je dobra i poštena osoba, ali da ima puno dušmana i problema. Takođe joj je rekla da njeno najstarije dijete neće umrijeti prirodnom smrću te da crni fond koji ima neće trebati za njene potrebe, već za sahranu kćerke.

Tada joj je ponudila da joj seansom – vračanjem pomogne da spasi svoje dijete. Od žene je zatražila da joj donese tri komada slavske svijeće, tri zrna tamjana i jedan crveni konac, a što je ona i učinila.

  • Kafa, šećer, so i hljeb za seansu

    Kafa, šećer, so i hljeb za seansu

    FOTO: ILIUSTRACIJA


Nakon što je ženu nagovorila na seansu, gatara iz Srbije je ušla u kuću i zatražila da joj J. R. donese sav novac i zlato koje ima u kući.

Za seansu je tražila i kafu, šećer, so, hljeb, crkvene kalendare i jedno jaje pa je ubijedila ženu da će nad tim izvršiti obred vračanja.

– Oštećena joj je donijela zlatni nakit i preko 10.000 KM u raznim apoenima, a za vrijeme vršenja seanse preko glave joj je stavila majicu pa oduzela navedeni novac. Ostale stvari zamotala je u foliju i potom stavila u kesu, govoreći oštećenoj da kesu ne smije otvarati tri dana, navodi se u optužnici.

Lakovjernima ukrala 35.000 KM

Patricija Đorđeviće je uhapšena po potjernici kada je pokušala da pređe granicu na prijelazu Popovi kod Bijeljine. Ispostavilo se da je osumnjičena za još tri prevare u Banja Luci, Trebinju i Bileći, gdje je lakovjernima ukrala više od 35.000 KM.

izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print