OSCE / Predstavljanje Izvještaja o “dvije škole pod jednim krovom”, u ponedjeljak u Sarajevu

0
48

U okviru svojih aktivnosti u oblasti obrazovanja, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini predstavit će izvještaj pod nazivom: „Dvije škole pod jednim krovom“: Najvidljiviji primjer diskriminacije u oblasti obrazovanja u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak, 3. decembra 2018. godine u Sarajevu.

 

Ovaj izvještaj ima za cilj da se stručna i šira javnost još jednom podsjeti zašto je praksa „dvije škole pod jednim krovom“ diskriminirajuća, da naglasi štetni utjecaj koji ima na djecu i na BiH u cjelini, da predstavi sadašnje trendove, te da podsjeti nadležne vlasti na obavezu da uklone tu neprihvatljivu praksu. Izvještaj sadrži i preporuke za ostvarenje vizije miroljubive, stabilne i multietničke BiH.

 

Predstavljanje izvještaja je zakazano za ponedjeljak, 3 decembar 2018. godine u 12:00 sati u amfiteatru Poslovnog centra “Unitic” u Sarajevu.

 

Mediji se pozivaju na konferenciju za medije koja će se održati u ponedjeljak, 3. decembra 2018. godine u 11:15 sati u amfiteatru Poslovnog centra “Unitic” u Sarajevu, ulica Fra Anđela Zvizdovića 1.

 

Medijima će se obratiti:

  • Ambasador Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini
  • Fermin Cordoba, direktor Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini