Oružana pljačka u Busovači

0
115
koddede

koddede

Policijskoj stanici Busovača sinoć je oko 22,25 sati prijavljeno razbojništvo u ugostiteljskom objektu „KOD DEDE“ koji se nalazi u mjestu Gavrine kuće, općina Busovača.

Prema prijavi, razbojništvo su izvršile tri maskirane osobe od kojih su dvije naoružane automatskim puškama ušle u ugostiteljski objekt, dok je treća osoba bila na mjestu vozača u PMV Passat kojim su se dovezli, te uz prijetnju vatrenim oružjem od vlasnice A.F. iz kase ugostiteljskog objekta otuđili oko 340 KM, a od njezinog supruga M.F. otuđili novčanik u kojem se po izjavi nalazilo oko 2000 KM i lični dokumenti.

Nakon toga izvršioci su se navedenim vozilom udaljili u pravcu Zenice. O navedenom događaju su upoznate patrole na terenu kao i susjedne policijske stanice, stoji u saopćenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova SBK.

Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje u cilju otkrivanja počinilaca i rasvijetljavanju navedenog krivičnog djela. O svemu navedenom upoznato je nadležno kantonalno tužilaštvo.

Izvor:novum.ba