Organski krevet iz Donjeg Vakufa hit na sajmu u Kelnu

0
391

 

Na adrese domaćih proizvođača namještaja već stižu konkretne ponude iz inostranstva za kupovinu stolova, stolica, komoda i kreveta izrađenih od drveta, jedinstvenog dizajna i visokog kvaliteta koje su protekle sedmice izlagali na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera u Kelnu.

Najveća smotra na svijetu kada je riječ o industriji namještaja, sajam “Imm cologne” je završenae, a BiH je desetu godinu zaredom predstavila najbolje iz širokog asortimana svojih proizvoda.

Veliku pažnju posjetilaca, piše Glas srpske, privukao je organski krevet napravljen u fabrici “Malak Janj” u Donjem Vakufu.

– Zadovoljni smo učešćem na sajmu i već prvog dana prodali smo više od 70 proizvoda. Naša inovacija, organski krevet, privukao je veliku pažnju i pronašao put do tržišta. Riječ je o krevetu napravljenom od čiste hrastovine, koji u svojoj konstrukciji nema ljepila, ulja, niti metala, ukratko, krevet kakav su naši preci pravili prije 100 godina – rekao je direktor firme “Malak Janj” Ernad Smajić, naglasivši da su i organizatori sajma više puta dolazili da vide njihov proizvod.

On je istakao da je dogovorena dugoročna saradnja sa kupcima iz Švajcarske i Velike Britanije. Osim organskog kreveta, ova kompanija na sajmu je izložila i organski ormar.

Na sajmu u Kelnu koji je trajao od 13. do 19. januara predstavilo se više od 12.000 izlagača iz 50 zemalja. U organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH na zajedničkom štandu proizvode je izlagalo sedam kompanija iz BiH, među kojima i “Elma-Konjuh internacional” Sarajevo/Teslić, “Minali” Živinice, “Roccaforte” Vitez i “Senex” Čelić.

Ernad Smajić je istakao da je primjetno da online prodaja uzima danak i u industriji namještaja.

– Na sajmu je bilo manje posjetilaca, odnosno manje onih koji samo razgledaju, a više ljudi koji su ciljano došli da vide konkretne stvari i sklope poslove – rekao je Smajić- direktor firme Malak Janj Donji Vakuf.

Deblokada