Optička iluzija koja je zaludjela Internet: Nekima je bilo potrebno dva dana da pronađu rješenje

0
116

Većina optičkih iluzija nije nimalo jednostavna pa su zbog toga odlične vježbe za rad mozga. No, u otkrivanju ove optičke iluzije, mnogim korisnicima bilo je potrebno i do dva dana da otkriju jedan detalj.

Riječ je o optičkoj iluziji koju su nazvali “još jedna cigla u zidu” aludirajući na pjesmu Pink Floyda, a navodno je mogu uočiti osobe s visokim IQ-om.

Naime, na fotografiji se nalazi zid od stare cigle s uobičajenim slojevima cementa i na prvi pogled čini se kao da ne skriva ništa. No, ako bolje pogledate na sredini između dvije cigle je moguće vidjeti kamenčić u sivoj boji.

Foto: 9gag

Foto: 9gag

Ako pogledate zid s desne strane, primijetit ćete nešto što izgleda kao praznina u zidu. Međutim, ovdje se ne radi o praznini već o predmetu koji strši iz zida.

Riječ je o kubanskoj cigari koja je zabijena u zid. Jednom kada je vidite, više nećete moći da je ne uočite prilikom posmatranja ove iluzije.

Ova optička iluzija i nakon više godina od prvog objavljivanja zaintrigira brojne korisnike društvenih mreža, koji su pokušali samostalno pronaći rješenje ove optičke iluzije. Neki tvrde da im je bilo potrebno i dva dana da uoče detalj.