Oprez zbog mokrih saobraćajnica i magle po kotlinama

0
36

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i preko planinskih prevoja.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uvjetima na putu, poručuju iz BIHAMK-a.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima u vremenu od osam do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila.

Povremene kraće obustave zbog minerskih radova, danas u vremenu od 11 do 15 sati, moguće su i na magistralnom putu M-18 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60 procenata. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS!

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Radovi na asfaltiranju izvode se danas u vremenu od sedam do 18 sati, na regionalnom putu R-401 u Bužimu. U ovom terminu dolazit će do povremenih obustava i preusmjeravanja saobraćaja na alternativne pravce.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.