“Onomatobleja show” nasmijala donjovakufsku publiku

0
230

“Onomatobleja Show“ izveden je u Domu kulture Donji Vakuf, gdje su Nikola Rončević, Luka Marijanović i Omer Hodžić do suza nasmijavali publiku u stand-up nastupu.

Kroz oštru satiru i živopisne likove Onomatoblejin trio želi ukazati na besmisao stereotipizacije, ali i njene opasnosti za zdrav razum.

”Promatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje tko je počeo rat, tko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način “rap-battle”, objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Nikola, Luka i Omer u predstavi igraju lepezu živopisnih likova koji su se osvrnuli i na aktuelnu situaciju pandemije koronavirusa, a posjetitelji su morali ispoštovati socijalnu distancu za početak show-a.

Nakon Donjeg Vakufa, trio Onomatobleje nastavlja mini postCoronsku turneju u Zenici i Sarajevu.