Omladinske selekcije KK “Promo” Donji Vakuf ugostile vršnjake iz Fojnice

0
64

Danas su u Sportskoj dvorani Donji Vakuf u okviru Lige mladih KKS SBK/KSB odirani dueli omladinskih selekcija KK “Promo” Donji Vakuf i KK “Star” Fojnica.

Ukupno su odigrane tri utakmice u selekcijama pretpioniri, pionirke i pioniri.

Prvi na teren su istrčali pretpioniri. Mališani KK “Promo” Donji Vakuf ove sezone igraju dosta uspješno i upisali su veliki broj pobjeda. Iako su današnji duel protiv vršnjaka iz Fojnice otvorili bolje već na polovini susreta bila je vidljiva bolja organizacija gostujućih, te kroz stabilnu odbranu i dobru realizaciju u napadu gosti iz Fojnice dolaze do pobjede rezultatom 42:26.

Nakon pretpionira na terenu snage su odmjerile pionirke. Djevojčice iz KK “Star” Fojnica dominantnije otvaraju utakmicu i brzo dolaze do sigurno prednosti od deset razlike. Bilo je momenata kada su domaće košarkašice pokušale napraviti značajniju seriju i vratiti se u susret, ali gosti nisu dozvolili pad koncentracije. Konačni rezultat glasio je 47:66 u korist gostujuće ekipe.

Za sami kraj takmičarskog dana na teren izlaze pioniri. Gosti do današnjeg susreta nisu upisali niti jedan poraz u ligi, a domaći samo jedan. Kvalitet se mogao uočiti i u jednoj i u drugoj ekipi, prvi dio utakmice igrao se koš za koš, ali u drugom periodu domaći prave nešto bolju seriju i stižu do prednosti od deset razlike. Kroz ostatak susreta održavaju stečenu prednost i upisuju uvjerljivu pobjedu rezultatom 59: 42.