Omladinska banka Donji Vakuf – Poziv za društvene projekte mladih

0
123

Općina Donji Vakuf i Fondacija Mozaik  potpisale su Memorandum o saradnji za period 2019-2022. godine kojim je uspostavljen program Omladinske banke Donji Vakuf.

Općina i Mozaik uložiće 108.000 KM u naredne četiri godine i to 76.000 KM za 40 grantova neformalnih grupa mladih i 16 mikrobiznisa mladih i 32.000 KM za edukaciju i razvoj programa Omladinske banke Donji Vakuf.

Omladinska banka omogućava mladim ljudima da uzmu aktivno učešće u razvoju svoje zajednice kroz pisanje i realizaciju društveno inovativnih projekta, učešća u upravljanju fondom za projekte i mikrobiznise mladih te pokretanju vlastitog mikrobiznisa.

Omladinska banka Donjeg Vakufa trenutno broji 10 članova, a Lejla Velić i Enisa Mahmutović, gostovanjem u programu Radija Donji Vakuf, objasnile su mladima na koji način mogu aplicirati na projekt koji je otvoren do 25.marta.

“Ukoliko imate ideju koju želite realizovati u društveno koristan projekat, Omladinska banka Donji Vakuf je tu da vas podrži u iznosu od 500 KM do 1.500 KM”, kazala je Velić te dodala

“Ako želite da svoje hobije, ideje i interese pretvorite u vlastiti biznis aplicirajte na poziv za mikrobiznise i osvojite bespovratna sredstva u iznosu od 2.000 KM. Poziv je otvoren do 25.03.2019. godine, do 14:00 sati.”

Omladinska banka Donji Vakuf je u januaru 2019.godine potpisala Memorandum o saradnji za period 2019-2022. godne između Općine Donji Vakuf i Fondacije Mozaik gdje je izborom članova odbora počela sa radom.

“Projekti su bazirani na društvenoj koristi i imaju za cilj unapređenje naše lokalne zajednice. Radujemo se novim projektima koji će uskoro oživjeti u našim zajednicama. Sa zadovoljstvom možemo reći da već u aprilu planiramo realizirati projekt koji će uključiti mlade, ali i roditelje i djecu kroz predavanja i radionice”.

Sve aktivnosti ali i potrebne informacije moguće je dobiti na zvaničnoj facebook stranici Omladinske banke Donji Vakuf