Omladinska banka Donji Vakuf – danas planirano potpisivanje ugovora sa mladima

0
58

Danas u 15 sati u  Općini Donji Vakuf bit će potpisani  ugovori sa četiri neformalne grupe mladih ukupne vrijednosti  8.700 KM , a u okviru Programa Omladinske banke za 2019. godinu kroz drugi Javni poziv.

Ovom  prilikom neformalnim grupama mladih sa područja naše općine, koji su aplicirali po Javnom pozivu, bit će uručeni  čekovi za  dole navedene projekte.

Radi se o društveno–inovativnim projektima: Rekreativni odbojkaški teren; Rekonstrukcija česme ; Malonogometni turnir 2019. I „Mi stvaramo šampione „ – karate .

Općina Donji Vakuf u saradnji sa Fondacijom Mozaik provodi ovaj Program po prvi put i prema potpisanom memorandumu, isti će trajati ukupono 4 godine, do 2022. Godine. Inače, program Omladinske banke ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

 

Treći  Javni poziv Omladinske banke Donji Vakuf, bit će otvoren od 10.06. do 30.06. 2019. godine sa Fondom za projekte u vrijednosti 3.700 KM  i Fondom za mikro biznise u vrijendosti od 4.000 KM.