Omladinci Proma ugostili Iskru

Danas se u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu utakmicama četvrtog kola nastavila Liga mladih SBK/KSB u košarci.

KK Promo je ugostio ekipu iz Bugojna, stare rivale, momke iz KK Iskra.

Prva utakmica na rasporedu bila je između kadetskih selekcija i pobjedu su slavili gosti iz Bugojna rezultatom 40:88. Naši dječaci su pružili korektan otpor višim i snažnijim igračima Iskre. U domaćoj ekipi najviše su se istakli Samed Bašić sa 19 i Amel Kurić sa 18 poena.

Drugi na parket su istrčali predpioniri.  Predpioniri Proma su nastavili sa sjajnim igrama i ostavili Bugojance na samo 13 postignutih poena. Konačni rezultat je glasio 40:13. Bolji od ostalih bili su Amar Žuljko sa 11 i Sultanović Davud sa 10 poena.

 

Posljednja i ujedno najkvalitetnija utakmica bila je rezervisana za juniore. Domaći igrači se sve do posjednje četvrtine nisu uspjeli odvojiti na osjetniju razliku. Sve do posljednjeg perioda imali su problema sa šutem za tri poena, ali nakon serije trica uspijevaju pobjeći na nedostižnu prednost od 14 poena . Konačni rezultat je glasio 69:61.  Ponovo je sjajan bio Mensur Čavak koji je postigao 25 koševa, a podršku su mu pružili Amel Smajić i Velid Ugrarak koji su postigli po 17 poena.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print