Okrugli stol “Pravo na život u zajednici” organiziran u Fojnici

 

U sklopu Nacionalne kampanje podizanja svijesti „Ne tiče me se“ projekta EMPOWER kojeg provodi Caritas Bosne i Hercegovine s partnerima, a financira Europska unija, Ustanova za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu – Bakovići organizirala je okrugli stol na temu „Pravo na život u zajednici“, te izložbu korisnika.

U petak, 1. prosinca u Fojnici je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Osnovni cilj održavanja okruglog stola bio je podizanje svijesti javnosti o važnosti ostvarivanja prava na život u zajednici koji je osobama s invaliditetom zagarantirano UN Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom, kao i razmatranje mogućnosti svake osobe da s aspekta svog djelokruga rada doprinese uklanjanju barijera koje stoje na putu ostvarivanja ovog prava.

Okrugli stol bio je namijenjen predstavnicima nevladinih organizacija koje rade s osobama s invaliditetom, te predstavnicima nadležnih institucija.  Tijekom ovog događaja diskutiralo se o tome što podrazumijeva pravo na život u zajednici, koliko su naše zajednice prilagođene osobama s različitim oblicima invaliditeta, na koji način se može utjecati na stvaranje kvalitetnije integracije osoba  s invaliditetom, koliki je doprinos nevladinog sektora, te brojnim drugim pitanjima.

Osim okruglog stola, korisnici Ustanove za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu – Bakovići su organizirali i izložbu likovnih i literarnih radova.

Projekt „EMPOWER – Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom“ financira Europska unija, a provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK “Fenix” iz Tuzle, Udrugom “ProReha” iz Sarajeva i Savezom slijepih Republike Srpske.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print