Održane radionice “Upravljanje,promocija i propdaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustva u ruralnim sredinama”

0
32
U organizaciji USAIDA-a, a u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, te Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u Jajcu i Travniku su 18. i 19.6.2022.godine održane radionice na temu: Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustava u ruralnim sredinama.
Ovaj program je namijenjen svim postojećim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti sa pružanjem smještaja u ruralnim područjima.
Predavači su bili eminentni stručnjaci iz oblasti turizma iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Neke od tema koje su predstavljene tokom predavanja su strategije, taktike, i najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju, postizanje veće stope popunjenosti i iskorištenosti kapaciteta tokom cijele godine, poboljšanje zadovoljstva gostiju i marže profita, uz poseban fokus na marketing na društvenim mrežama, digitalnim prodajnim platformama, kvalietnoj usluzi i standardima.
Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona aktivno je učestvovalo na ovim radionicama i stoji na raspolaganju svim subjektima koji se bave ovom vrstom djelatnosti za svaku vrstu stručne pomoći.