Održana sjednica Organizacijskog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu„

0
66

U Bugojnu je održana  sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu”, sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Bugojno Hasana Ajkunića,podpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, Ministar Amir Šečibović,načelnici Općina SBK/KSB i istaknuti sportski radnici koji su svako na svoj način u raznim granama sporta dali svoj doprinos u afirmaciji države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Organizacionog/Organizacijskog odbora “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” je resorni Ministar Bojan Domić, dok je, potpredsjednica F BiH Melika Mahmutgebović i domaćin ovogodišnje manifestacije, načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Bugojno  Hasan Ajkunić u svojstvu domaćina skupa i poželio uspješan rad i da se izaberu najbolji među najboljima.

Prisutnima se obratio i predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović .Ovom prilikom predsjednik Saveza Mirsad Ibrišimbegović zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministartsvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta bez čije podrške ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bi bila ni održana.
Najteži i najdgovorniji zadatak pored članova Organizacionog/Organizacijskog odbora uspješan rad sa nadom da će ovogodišnji  “Izbor najboljeg sportiste Kantona “, članova tehničkog tima na kojem je teret organizacije “Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2021. godinu ” pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija, koji imaju zadatak da izaberu najbolje među najboljima.
Na kraju predsjednik Mirsad Ibrišimbegović obavijestio prisutne da će se ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu ” održati u Bugojnu,25. februara 2022. godine.
Nakon sjednice Organizacijskog odbora “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2021. godinu”, održana je konferencija za novinare, a potom i svečano potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu sa SWISS-GASTRO d.o.o., Bugojno.
Izvor: Info Bugojno