Održana sjednica OO „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2013 godinu“

0
66

U Jajcu je u utorak u maloj sali Općine Jajce održana sjednica Organizacionog odbora manifestacije  „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu „

gdje su članovi Organizacionog odbora informisani o provedenim aktivnostima organizacije ove značajne manifestacije i jednoglasno  usvojili prijedlog Ocjenjivačkog suda/Žirija „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu„ koji ove godine proglasio najbolje u 17 kategorija. Od ove godine proglašavaju se najbolji pojedinci u kolektivnim sportovima što zasigurno doprinosi afirmaciji loptaških sportova. Rad Ocjenjivačkog suda/Žirija, na čijem se čelu nalazi Jezdimir Miljenović istaknuti sportski radnik, dobio je sve pohvale od članova Organizacionog odbora ističući činjenicu da su pred sobom imali izuzetno težak zadatak. U radu Organizacionog odbora učestvovali su istaknuti sportski radnici sa SBK/KSB, načelnik Općine domaćina Edin Hozan i načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, kao i predstavnici resornog Ministarstva Nusret Baručija i Slavica Delić Batić.

Obzirom na nagomilanu problematiku u sportu koja je jednim dijelom otežala rad i Ocjenjivačkog suda/Žirija donesen je zaključak da se u što kraćem roku organizuje Okrugli stol na kojem bi se razmtrala aktuelna probelamtika u sportu na našem Kantonu i kojem bi učešće uzeli svi zainteresovani sportski radnici i sportisti, predstavnici Općina SBK/KSB i resornog Ministarstva.