Održana sjednica Komisije za nagrade i priznanja Sportskog saveza SBK/KSB

0
101

U prostorijama Sportskog saveza SBK/KSB održana je 2. sjednica Komisije za nagrade i priznanja Sportskog saveza SBK/KSB koja je stalno radon tijelo Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB a koju sačinjavaju istaknuti dugogodišnji sportski radnici: Nikica Petrović, predsjednik, Mulo Hadžić, potpredsjendik, Ivica Malić, Abduselam Kico i Asim Hodžić članovi. Na osnovu Javnog poziva za dodjelu priznanja Sportskog saveza SBK/KSB, objavljenog na zvaničnoj stranici Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta i sredstviima informisanja, medijskim partnerima Sportskog saveza SBK/KSB, dostavljene su nominacije članica I pojedinaca za dodjelu nagrade za životno djelo, zlatne, srebrne i bronzane plakete Sportskog saveza SBK/KSB, nagrade sportski radnik godine, kao povelja i priznanja za doprinos i afirmaciju sporta i  postignute rezultate u 2022. godini.

Komisija za nagrade i prizanja razmotrila je pristigle prijedloge u skladu sa  Pravilnikom o nagradama i priznanjima Spotskog saveza SBK/KSB, te dostavila prijedlog Upravnom odboru Sportskog saveza SBK/KSB na razmatranje i donošenje konačne odluke o nagrađenima.

Dobitnici najvećih priznanja Sportskog saveza SBK/KSB bit će proglašeni na manifestaciji “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” kada će im biti i uručena, a manifestacija će održati 24. februara 2023. godine u Domu kulture u Novom Travniku sa početkom u 18,30.