Održana komemoracija Čičku – ‘Nema odmora dok traje rock’n roll obnova’

0
20
Povodom smrti Želimira Altarca Čička, najuticajnijeg kreatora sarajevske muzičke scene, održana je komemoracija “Nema odmora dok traje rock’n roll obnova”. Od Altarca su se oprostili njegovi najbliži – rodbina, prijatelji i kolege.
Prvi se tom tužnom skupu, organiziranom u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, obratio Čičkov saradnik Željko Škarić Pancho koji je, između ostalog, podsjetio na Čičkovu kultnu rečenicu: “Nema odmora dok traje rock’n roll obnova”.
– Ova Čičkova rečenica će trajno podsjećati na njega i bit će motiv i slogan našeg daljeg rada i djelovanja – kazao je u Škarić.
Prisutnima su se obratili i Vladimir Čolaković, Mirza Salković, Irfan Čengić te Denis Challenger, a pisanu poruku je poslao i Sejo Saxon.
– Ostaje velika praznina, on je bio zaštitni znak ovog grada. ‘Od prve cigle’ je učestvovao u izgradnji sarajevske muzičke scene. Dugo je bio jedini čovjek koji je davao šanse predgrupama i novim bendovima. Pomagao je drugim bendovima da dobiju svoju prvu šansu. Ne postoji bend u gradu koji nije prošao kroz Slogu i radio sa Čičkom – poručio je Sejo Saxon.
Komemoracija je završena uz taktove i pjesmu Indexa.
izvor: Fena