Održana Izvještajna skupština Crvenog križa Donji Vakuf

0
83
Crveni kriz Donji Vakuf
Crveni kriz Donji Vakuf

Jučer je u Velikoj Sali općine Donji Vakuf održana Izvještajna skupština Crvenog križa Donji Vakuf, VI saziva u novom sastavu. Na samom početku skupštine dodijeljene su zahvalnice mladima Crvenog križa i aktivnim članovima Sekcije Crvenog križa Mješovite srednje škole Donji Vakuf. Zahvalnice su dodijeljene za doprinos, iskazanu solidarnost, zalaganje i širenje humane misije Crvenog križa.

Skupštini je prisustvovao i predsjedavajući općinskog vijeća gosp. Naser Rujanac.

Dnevni red, izvještaji i planovi jednoglasno su usvojeni. Donesena je odluka o izmjenama i dopunama statuta, te odluka o formiranju etičkog odbora.

Skupština Crvenog križa FBiH je na svojoj prethodnoj skupštini dodijeljivala Godišnja priznanja za posebno značajne rezultate i unaprijeđenje rada organizacije Crvenog križa, priznanje je dobio i gosp. Rasim Žuljko, dugogodišnji volonter Crvenog križa naše općine, darivaoc krvi, te predsjednik skupštine Crvenog križa općine Donji Vakuf. Priznanje za gosp. Žuljku je uručeno na današnjoj skupštini.

Našim članovima skupštine, saradnicima, volonterima i predsjedavajućem općinskog vijeća gosp. Naseru Rujancu se zahvaljujemo na dolasku, iskazanoj podršci i dosadašnjoj saradnji.

Dobitnicima zahvalnica, priznanja želimo još jednom čestitati, uz želje da nastave sa svojom humanom misijom, te da se kroz svoj rad nastave voditi Principima Crvenog križa.

Lider mladih Crvenog križa općine Donji Vakuf

Emina Snaga