Održan Street ball turnir za kadete

U sklopu ovogodišnjeg tradicionalnog turnira u uličnoj košarci „Ajvatovica OPEN“ u organizaciji Košarkaškog kluba „Promo“ Donji Vakuf, na trgu Ibrahim-bega Malkoča, 26. maja 2016. godine, održan je jednodnevni turnir za kadete, dječake rođene 2002. godine i mlađe. Učestvovale su ekipe: Škola košarke „Prvi koš“ Vitez, KK „Vodopad“ Jajce, „Basket time“ Bugojno i ekipa domaćina, KK „Promo“. Svaka od ekipa dala je po dvije selekcije.

Turnir je protekao u odličnoj sportskoj atmosferi, a broj prisutne publike govori kako su ljudi koji vode KK „Promo“ i ovaj put napravili pravi potez. Nakon odigranih 10 utakmica, pobijedila je ekipa KK „Promo“. Oni su u uzbudljivoj finalnoj utakmici savladali ekipu „Basket time“ Bugojno I, rezultatom 21-18. U utakmici za treće mjesto ekipa „Prvi koš“ Vitez I savladala je „Basket time“ II rezultatom 10-8. Održana su i takmičenja u izvođenju slobodnih bacanja i trojki. Ivan Lučić iz ekipe „Vodopad“ Jajce bio je najbolji izvođač slobodnih bacanja, a najbolji trojkaš bio je Mensur Čavak iz ekipe KK „Promo“ Donji Vakuf. Prigodne nagrade i priznanja obezbijedio je Sportski savez općine Donji Vakuf.

 

Kako piše na stranici KK “Promo”, bio je ovo odličan uvod za Street ball turnir „Ajvatovica OPEN 2016“ za seniore koji se održava od 27. do 29. maja na istom terenu. KK „Promo“ poziva ljubitelje košarke iz Donjeg Vakufa i drugih gradova na ovaj tradicionalni događaj, te i ovaj put obećava odličnu zabavu i uzbudljive utakmice

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print