Održan prvi radni sastanak organizacionog odbora “5.Sajma obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB 2016. godine”

U prostorijama Općeg udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf nedavno je održan prvi radni sastanak organizacionog odbora “5.Sajma obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB 2016. godine” koji će se održati zadnji vikend u maju od 26.-28. 05.2016. godine.

– Kao i do sada implementator projekta je udruženja, Vlada SBK/KSB pokrovitelj, općina Donji Vakuf, Kantonalno ministarstvo privrede, Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Kao i do sad, tražit će se podrška od ostalih općina sa područja SBK/KSB, kao raznih sponzora koji za to iskažu interes – rekao je zamjenik predsjednika Organiziacionog odbora Sajma Ibrahim Pajo Ajanović.

Kako prenosi Dnevni avaz, Ajanović dodaje da će u sklopu sajma  i ove godine biti gastro kutak prezentacija domaćih tradicionalnih jela, te promocija Privredno-turističkog vodiča općine Donji Vakuf

– Spoljni saradnici ispred ministarstva privrede su Mirsad Delić, a ispred ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Maroš Snježana, a predsjednik Organiziacionog odbora sajma je načelnik općine Donji Vakuf. Huso Sušić – istakao je Ajanović. 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print