Određen pritvor trojici uhapšenih u Travniku: Pronađena lažna policijska iskaznica i kila speeda

Općinski sud u Travniku po prijedlogu za određivanje pritvora Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona  odredio je  jednomjesečni pritvor prema osumnjičenim A.F. (198.), S.V. (1985) i A.Č. (1989) koji po rješenju suda  može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode tj. 27.05.2024. godine.

Pritvor je određen iz razloga propisanih odredbom  člana  146. stav 1. tačka b) i c) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine  odnosno ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak kao i ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Potupajuća tužiteljica je u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona ispitala osumnjičene na okolnosti izvršenja krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, pripremanjem krivičnog djela, lažnog predstavljanja i krivotvorenja isprava. Donesena je naredba o provođenju istrage, te su  poduzete i druge zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima su izvršena krivična djela koje im se stavljaju na teret.

Istraga  se intezivno nastavlja u predmetu.

Kantonalno tužilaštvo Travnik

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print