Odlukom Upravnog odbora smjenjena direktorica Doma zdravlja Donji Vakuf, dr. Bašić

0
2308

Nezvanično saznajemo da je danas odlukom Upravnog odbora JU Dom zdravlja Donji Vakuf smjenjena sa dužnosti direktorica Ustanove dr. Rusmira Bašić. Na sjednici UO Doma zdravlja za smjenu direktorice, kako nezavnično saznajemo, glasala su dva člana, dok je treći bio protiv. Da će ubrzo doći do raspleta situacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi moglo se zaključiti po jučerašnjem oglašavanju prema javnosti IO SDA Donji Vakuf koji se ogradio od zahtjeva načelnika općine Donji Vakuf, Huse Sušića koji također dolazi iz redova SDA, a koji je tražio njenu smjenu i povlačenje konkursa za prijem stomatologa u Dom zdravlja Donji Vakuf.

Današnjom  Odlukom Upravnog odbora JU Dom zdravlja Donji Vakuf smjenjena je sada već bivša direktorica Doma zdravlja dr. Rusmira Bašić a za vršioca dužnosti direktora imenovan je dr. Hamdija Mlinarević koji je već ranije obavljao dužnost direktora ove zdravstvene ustanove.

Uskoro više informacija…

Portal bugojno – danas. info došao je u posjed dokumenata / dopisa  čiji su potpisnici načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić i dr. Rusmira Bašić. Te dokumente smo preuzeli sa ovoga portala i objavljujemo ih redom: