Odličan kraj polusezone za omladinski pogon RK “Donji Vakuf”

” Iako zvanično nisu proglašeni prvaci Kantonalne omladinske lige za sezonu 2029/2020. g, mi kao klub možemo biti zadovoljni plasmanom i položajem naših omladinskih selekcija na tabelama u svim omladinskim selekcijama. Pogotovo ako uzmemo u obzir da se u Omladinskoj ligi nalaze i dva tima čiji su prvi timovi članovi Premijer lige: RK Iskra Bugojno i MRK Sloga Gornji Vakuf.
Mi smo ovu sezonu 2019/2020. nastupili sa 3 generacije 2002., 2004., i 2006. godište.
– Generacija 2002. je završila sezonu na 1. mjestu kraj sezone.
– Generacija 2004. je završila sezonu na visokom 2. mjestu, iako smo u toj generaciji na početku sezone ostali bez golmana, te smo doživjeli i neke promjene u igračkom kadru.
– Generacija 2006. i mlađi je završila sezonu tabelarno na 2. mjestu, iako smo zvanično i u toj generaciji prvaci, s obzirom da je ekipa Nove Bila imala utakmicu više koju je tek trebala igrati u drugoj polusezoni ponovo, igrali su sa ekipom MRK Sloga Gornji Vakuf 2 puta u istoj polusezoni, tako da i njima bježimo 2 boda.
Kao klub možemo biti ponosni na naše Omladinske selekcije – ekipe jer smo se u veoma jakoj konkurenciji pozicionirali u sami vrh Kantonalne omladinske lige sa svim generacijama.
Iz ovog razloga se nadamo lijepoj rukometnoj budućnosti našeg kluba.
Ovu sezonu smo oformili i generaciju 2008. i mlađi, tako da u sezonu ulazimo sa 4 omladinske selekcije.
U prilogu su tabele sa zadnjim odigranim kolom prije prekida lige radi pandemije izazvane Covidom 19.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print