Odigrana predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”

0
83
mujosuljoifata

mujosuljoifataNa pozornici Doma kulture u Donjem Vakufu večeras je odigrana komedija “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, reditelja Harisa Pašovića.

Predstava je nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a osvojila je mnoge nagrade na festivalima širom BiH, ali i srca publike gdje god je odigrana. Mujo i Fata su mladi par koji proživljava sve probleme bh. stvarnosti. I smiješno i tužno, ali uvijek istinito, bh. realnost se nemilosrdno razotkriva pred njima i gledaocima.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” podstiče publiku na kritičko mišljenje kao i na samostalno promišljanje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi. U predstavi igraju mladi bh. glumci predvođeni Sašom Handžićem i Džanom Džanić.

Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo “srce tame”, suštinski problem u životu savremenih stanovnika BiH. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno promišljenje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi.

mujosuljo1

Donjovakufska publika gromoglasnim aplauzom ispratila je glumce sa scene Doma kulture.