32.8 C
Donji Vakuf
Četvrtak, Juli 29, 2021
Naslovnica Vijesti BiH Odgođeno ročište Darku Elezu u Sudu BiH

Odgođeno ročište Darku Elezu u Sudu BiH

0
22

Ročište koje je bilo zakazano u Sudu BiH na kojem se trebao pojaviti Darko Elez, osumnjičen za najteža krivična djela, odgođeno je i najvjerovatnije će biti održano u popodnevnim satima.

Na tom ročištu će se razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Kako nam je kazao Elezov advokat Senad Kreho, Eleza je sinoć ispitao postupajući tužilac koji će najvjerovatnije tokom dana uputiti prijedlog za pritvor.

Radi se o tome da Elez ne može biti procesuiran za predmet “Lutka” po kojem bi mu automatski bio određen pritvor po potjernici, već se radi o novoj istrazi, prema kojoj se on tereti za ubistva koja su se desila nakon što je BiH sa Srbijom potpisala međusobni sporazum o izručenju osumnjičenih.

Podsjetimo, Elez je sinoć odmah sa aerodroma u Sarajevu prebačen u Tužilaštvo BiH pod jakom policijskom pratnjom, pošto ga je Srbija izručila našoj zemlji.

Elez je krajem decembra uhapšen u Beogradu po potjernici Interpola Sarajevo, od kada se nalazio u ekstardicionom pritvoru.

Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uvjeti za izručenje Eleza našoj zemlji, koja ga je tražila zbog niza krivičnih djela organizovanog kriminala.