Odblokiran saobraćaj preko Rostova

0
41

Sniježne padavine izazvale su problem na planinskom prijevoju Rostovo.Saobraćaj  je bio  potpuno obustavljen sve do 12 sati iz pravca Bugojna i Novog Travnika. Prema riječima  Rusmira Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK, na prijevoju se popriječila cisterna koja je blokirala saobraćaj  i izazvala kilometarsku kolonu.

Na dionicama u višim predjelima, kao i ponegdje u centralnim krajevima i u nižim predjelima, pada snijeg slabijeg ili jačeg intenziteta, tako da iz BIHAMK-a  savjetuju oprezniju vožnju. Otežano se i dalje saobraća na magistralnim putevima M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen).

Iako zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme stupa na snagu 15.11. vozače koji putuju preko planinskih prevoja upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog mjestimično jakog vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

foto:klix.ba