21.7 C
Donji Vakuf
Četvrtak, Maj 30, 2024
Naslovnica Vijesti BiH Od četvrtka stabilizacija vremenskih prilika

Od četvrtka stabilizacija vremenskih prilika

0
93

Posljednjih dana u Bosni i Hercegovini temperature zraka bile su znatno niže u odnosu na temperature zraka za ovo doba godine.

Zabilježene su veće količine kiše, a snijeg je zabijelio najveće bh. planine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I u naredna dva dana ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Na planinama moguć je i slab snijeg.

– Od četvrtka prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Više sunčanih intervala moguće je na krajnjem jugu zemlje – navedeno je iz Zavoda.

Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od dva do osam u Bosni, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature između sedam i 12, u Hercegovini do 15 stepeni.

U periodu od 18. oktobra pa do kraja prognoznog perioda očekuje se promjenjivo vrijeme sa povremeno slabom kišom. Na jugu zemlje, promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Temperature zraka u blagom porastu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od pet i 10 u Bosni, do 14 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 11 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 18 stepeni.