Očekuje se spektakl: Joksimović uvodi Sarajlije u 2020. godinu

0
14

 

Ove muzičke zvijezde nastupit će na istoj lokaciji na kojoj su prije njih na dočecima pjevali Dino Merlin i Zdravko Čolić. Na platou ispred SCC-a postavljena je bina za doček te su trenutno u toku posljednje manje pripreme pred večerašnju proslavu.

Zabava počinje u 20:30 sati kada pred publiku izlazi mlada pjevačica Ilma Karahmet koja će okupljene zagrijavati do 22:30, kada dolazi zvijezda večeri – Željko Joksimović koji će nastaviti pjevati do ponoći. Tačno u ponoć najavljeni su vatrometi.

“Boravak u Sarajevu me vrati u balans, vrati me samome sebi. Iz mene uvijek izvuče najbolje. Pozivam zato sve da dođu, da ispunimo ne samo trg, već i okolne ulice u Sarajevu, i da zajedno dočekamo 2020. uz muziku, slavlje i dobro raspoloženje” kazao je Joksimović u razgovoru za Klix.ba.

Već od 15 sati u centru Sarajeva, tačnije od Marijin-Dvora prema Baščaršiji na snazi će biti izmijenjeni režim saobraćaja koji podrazumijeva blokade glavnih ulica. Stoga na vrijeme planirajte svoj put i koristite alternativne pravce.

Već 1. januara u Sarajevu će biti upriličena repriza proslave kada će pred Vječnom vatrom u centru grada nastupiti kultno Zabranjeno pušenje. Frontmen ovog benda Sejo Sexon kazao je kako se raduje činjenici da će nastupiti prvog dana 2020. godine te kako se nada da publika neće biti previše umorna i mamurna poslije proslave s Joksimovićem.

Veliki broj turista stigao je u glavni grad BiH kako bi ovdje dočekali 2020. godinu, što potvrđuje činjenica da je već na Božić zabilježeno 94 posto popunjenih smještajnih kapaciteta u gradu.