Oblačno sa slabom kišom, padavine i za vikend

0
61

U Bosni i Hercegovini oblačno. U drugoj polovini dana sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra snijeg na planinama
Nakon prohladnog i tmurnog jutra, biće malo ugodnije, ponajviše zbog porasta temperatura. Uz izraženiju naoblaku i strujanje toplijeg zraka, u drugom dijelu dana moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete i ne pretjerujete sa aktivnostima. Opća slika osjetnije će se pogoršati u noćnim satima.

Sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni.

Novo jače naoblačenje
U nedjelju novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu, na planinama snijeg. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni.

avaz.ba