Obilježavanje Dana općine Jajce

Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. februar/veljača je Dan općine Jajce. Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

Svečanost obilježavanja počinje u petak, 19.02.2016. godine otvaranjem Izložbe likovnih radova učenika osnovnih škola koja će biti upriličena u Gradskoj galeriji, a nastavlja se u subotu i nedjelju sportskim sadržajima u Gradskoj sportskoj dvorani gdje se igraju odbojkaški i košarkaški turniri, te bogatim kulturno zabavnim programom  na kojem će nastupiti  Jasmin Burek, Magdalena Bogić , BZK „Preporod“ Jajce, HKD „Napredak“ Jajce, KUD „Stari grad“ Jajce, KUD „Jajce“ Jajce i Plesne grupe U.G. COD „Let's Dance Forever“ i „New Stars Gold Kiss“.

Centralna svečanost biće upriličena u ponedjeljak, 22.02.2016. godine u 11:00 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena prigodna priznanja. Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća biće potpisana i Povelja o prijateljstvu sa Općinom Tomislavgrad.

Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. februar/veljača na području općine Jajce je neradni dan.

 

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print