Obilježavanje Dana državnosti BiH u „Prvoj osnovnoj školi“ Donji Vakuf

0
262

Kolektiv i učenici „Prve osnovne škole“ Donji Vakuf  ovogodišnji Dan državnosti,  obilježit će na poseban način u utorak  26.11. 2019.godine. Svake godine učenici i nastavnici ove škole obilježe sve važne datume prigodnim programima i sadržajima.

Ove godine, po uzoru na mnoge gradove u zemlji i inostranstvu, odlučili su da prodefiluju kroz grad svi učenici od I do IX razreda i zaposleni „Prve osnovne škole“Donji Vakuf i na taj način ukažu na važnost  masovnije proslave dana važnih za našu zemlju.

Defile će krenuti ispred zgrade „Prve osnovne škole“ Donji Vakuf u 12 sati.

Nakon defilea, na Trgu Ibrahim-bega Malkoča, u centru grada, bit će održan prigodan kulturno-zabavni program u kojem će, izvođenjem patriotskih i prigodnih pjesama,  učešće uzeti hor „Prve osnovne škole“Donji Vakuf pod rukovoditeljstvom nastavnice Aide Cerić.

Nakon programa bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralnom šehidskom obilježju i Partizanskom spomen obilježju.

Direktorica škole, gospođa Selvedina Fazlagić ne krije ogromno zadovoljstvo što će jedna ovakva ideja zaživjeti upravo na ovako važan dan za našu domovinu.

U ime direktorice, učenika i cijelog kolektiva “Prve osnovne škole“ Donji Vakuf zahvalnost je iskazana načelniku Donjeg Vakufa, gospodinu Husi Sušiću i medijskim pokroviteljima ovog događaja, Radiju Donji Vakuf i BHR1, te portalima koji budu preuzimali ovu informaciju u cilju promocije ovog događaja.

Voditelji programa su : Aiša Ždralović i Amir Horoz.

Nadamo se da će se stanovništvo Donjeg Vakufa pridružiti  djeci  i kolektivu „Prve osnovne škole“Donji Vakuf u ovoj proslavi Dana državnosti naše domovine.