Obavijest za registrovane proizvođače svježeg kravljeg mlijeka

0
391

Služba za privredu, finansije i inspekcijski nadzor – Ured za poljoprivredu općine Donji Vakuf, obavještava sve registrovana proizvođače svježeg kravljeg mlijeka koji vrše proizvodnju i plasman sirovog kravljeg mlijeka putem svojih kooperanata (Agrocentar Gornji Vakuf i Poljorad Turbe), koji ispunjavajau količinske uslove (1500 litara za jedan kvartal) i imaju u vlasništvu najmanje tri mliječne krave da su dužni najkasnije do 29.01.2019. izvršiti promjene podataka u RPG-u, odnosno na poljoprivrednom gospodarstvu (ažurirana lista stoke) i popuniti obrazac P-1 (prijava početka proizvodnje.

Također, obavještavaju se i svi drugi klijenti koji se prvi put upisuju u registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata a apliciraju za novčane podrške u 2019.godini (animalna, biljna proizvodnja i dr.), da su dužni izvršiti promjene i ažurirati podatke u svom poljoprivrednom gospodarstvu u periodu od 01.01. do 31.03.2019.

Klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika trebaju to uraditi u gore navedenom vremensku periodu (01.01.-31.03.2019.) jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika i drugo neće se uzeti u obzir za planirane novčane podrške u ovoj godini.

Ažuriranje podataka i evidentiranje promjena u RPG/RK se obavlja u Uredu za poljoprivredu općine Donji Vakuf (soba br.11, tel:030/509-624).

Ukoliko gore navedeni klijenti u ostavljenom roku ne izvrše promjene i ažuriranje podataka neće imati pravo na novčane podrške za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka i sve druge novčane podrške za 2019.godinu od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iz Sarajeva, odnosno Kantonalnog ministarstva za poljoprivredu.