Obavijest o emitiranju snimka skokova s vodopada u Jajcu

0
55

Treći međunarodni skokovi sa Vodopada u Jajcu, održat će se u subotu, 6 augusta, s početkom u 16 sati, a u programu Face TV gledatelji će snimak u cjelosti moći pogledati u prime time terminu u ponedjeljak, 8. augusta od 20 sati.

Učesnici su i ove godine iz BiH, ali i Danske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Italije, Srbije i Kosova što skokovima daje međunarodni karakter. Skakat će se u dvije discipline i to: tradicionalna lasta i slobodni stil. Učešće na trećim međunarodnim skokovima, potvrdio je i deveterostruki svjetski prvak u skokovima s visina Kolumbijac Orlando Duque. Vodopad je visok 20 metara, a dubina u koju se skače iznosi 3-4metra. Titulu najboljeg skakača prvih i drugih skokova odnio je mostarac Lorens Listo koji je u obje serije osvojio maksimalan broj bodova, a učešće je najavio i ove godine.

U prelijepom ambijentu pored Jajačkog vodopada u skokovima će i ove godine uživati mnogobrojna publika, domaćini, ali i gosti grada Jajca. Prošlogodišnji skokovi su potvrdili da je ovom manifestacijom Bosna i Hercegovina dobila još jedne takmičarske skokove, još jednu atraktivnu sportsko-turističku manifestaciju, koja je upotpunila turističku ponudu ovog srednjovjekovnog kraljevskog grada, i koja će kontinuitetom održavanja prerasti u tradiciju.

Pored Face TV, medijski pokrovitelji su: BHRT, Radio Jajce i informativni portal Jajce Online.

(Jajce Online)