Nutricionisti tvrde: Ova namirnica topi salo ako je jedete za doručak

0
57

Nutricionistica Laura Burak izjavila je da su jaja među najboljim namirnicama. Istraživanje iz 2014. pokazalo je da se ljudi koji doručkuju jaja dulje osjećaju sitima i mogu značajno smanjiti tjelesnu težinu u kratkom vremenu, prenosi b92.

Špinat i brokula također su korisni za mršavljenje jer su niskokalorični, ali bogati vlaknima i drugim bitnim hranjivim tvarima. Osim toga, smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ne zaboravite na konzumaciju sezonskog voća. Imajte na umu da ga trebate kupovati na tržnicama koje prodaju kvalitetne proizvode, a ne one koji sadrže veliku količinu pesticida. Istraživanje objavljeno u časopisu PLOS Medicine otkrilo je korelaciju između konzumiranja voća i gubitka težine. Najbolje rezultate dale su jabuke, kruške i bobičasto voće.

Mnogi preljevi za salatu krcati su kalorijama i masnoćama, stoga kupite kvalitetan ili ga napravite sami. Ako vam je svakodnevica užurbana i nemate vremena posvetiti se detaljnoj pripremi zdravih namirnica, nabavite jogurt, svježi sir i slično.

Program N1