Fojničanka Senka Zahirović je, već odavno, postala uspješan i poznat kulinarski bard koji dolazi iz Fojnice.
Dugogodišnje iskustvo u radu u renomiranom restoranu “Plavi podrum” u Opatiji širom joj je otvorio vrata brojnim kuhinjama elitnih hotela i restorana u Bosni i Hercegovini.
U proteklim godinama je obogatila kulinarsku ponudu hotela na Bjelašnici u zimskim mjesecima, a neka vrsta kulminacije njezinog rada i prepoznatljivosti uspjeha jeste i prilika da bude osobni kuhar predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, prilikom njegovog nedavnog boravka u Bosni i Hercegovini, a o čemu je naš portal pisao.
Od prošle godine, Senka je počela da radi novi menü za restoran LibertAs u Sarajevu, gdje se Senka nalazi na domaćem terenu jer ovo je restoran koji u svojoj ponudi ima specijalitete mora.
U restoranu “LibertAs” Senka je danas ugostila premijera Republike Slovenije Roberta Goloba, predsjedavajuću Vijeća ministara Borjanu Krišto, ministre Elmedina Konakovića, Stašu Košarca i ostale članove delegacije.
izvor: mahalla.ba