Novi Travnik: U junu sportske igre mladih i koncert Crvene jabuke

0
81

U saradnji sa Općinom Novi Travnik, Plazma Sportske igre mladih Bosne i Hercegovine organiziraju potpuno besplatno, „Dan sporta“ za učenike Osnovnih škola sa područja općine i regionalna natjecanja u nogometu, košarci i odbojci te se na ovaj način, Općina Novi Travnik, pridružuje SIM gradovima sporta regije za 2022. godinu uz Rijeku, Zagreb, Čačak, Novi Sad i odabranim gradovima iz BiH.
Poseban poklon za sve generacije bit će koncert kultnog bosanskohercegovačkog benda, Crvene Jabuke koji će početi 9. juna u 21h sa spektakularnim vatrometom.

„Sportske igre mladih za Novi Travnik znače puno više od samog događaja. Ovim Novi Travnik postaje središte okupljanja mladih u SBK, a time dajemo svoj doprinos izgradnji boljeg društva“, kazao je načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Prije koncerta u 11 sati na trgu ispred općine, bit će održan „Dan sporta“ za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola.

Specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski odbor BiH koji podržava projekte koji imaju za cilj jačanje sportskog sistema u BiH te promovira olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play. Pored natjecateljskog dijela, djevojčice i dječaci će imati priliku sudjelovati u zabavno-edukativnim radionicama poput „Budi dio igre – sačuvajmo našu planetu“ gdje će mališani, zajedno sa kompanijom Coca-Cola učiti kroz igru i natjecanje o reciklaži plastičnih boca te o zaštiti okoliša u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. 10. juni će se u Novom Travniku održati regionalna natjecanja 12. Plazma Sportskih igara mladih i to u nogometu za kategoriju 2006. godište i 2011. godište i mlađi u muškoj konkurenciji, košarci – 2007. godište i mlađi u muškoj i ženskoj konkurenciji te odbojci za 2007. godište u ženskoj konkurenciji.

Najsretniji i najspretniji natjecatelji, predstavljat će općinu Novi Travnik na polufinalnim i finalnim natjecanjima Igara sa djevojčica i dječacima iz 45 bh. gradova. Finale Igara će se održati u Sarajevu početkom srpnja, a pobjednici velikog finala igara u Sarajevu, putovat će, potpuno besplatno, na Međunarodno finale u Splitu gdje će se natjecati sa djecom iz Hrvatske i Srbije.
U prethodnih 11. godina, Igre su okupile više od 400.000 djece iz više od 150 gradova/općina, a više od 18.000 finalista učestvovalo je na velikom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu.