Novi, težak poraz “Proma”

0
68

U nedjelju, 10. decembra, na Ilidži je odigran susret 9. kola A1 lige F BiH za košarkaše između KK „Igman“ Ilidža i KK „Promo“ Donji Vakuf.

U utakmici, potpuno lišenoj rezultatske neizvjesnosti, zasluženo su slavili domaćini, koji su vodili tokom cijelog susreta. Konačan rezultat bio je 78:59 (26:14; 19:9; 15:12; 18:24). Očigledno je da je ekipa Suada Dude Hodžića upala u rezultatsku krizu. Nakon prošlosedmičnog slabog izdanja protiv „Konjica“ i neočekivanog poraza na domaćem terenu, ponovo je kompletan tim djelovao jako loše na terenu. S procentom šuta iz igre od svega 31 % (4 pogođene trojke iz čak 20 pokušaja) i veoma slabom odbranom, bolje se nije moglo ni očekivati. Igrači „Proma“ načinili su svega 15 prekršaja tokom susreta, a samo je Japalak imao tri faula, ostali 2 ili manje.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Tarčin sa 15 poena, Arslanagić i Mustafić dali su po 14, a Antunović 12 poena. Za „Promo“ su pogađali: Križanović 19, Radan 13, Japlak 8, Blaškan 7, Klinac 6, Vinčević 4, te Čaluk i Preljević po 1 poen.

Dva vezana poraza „momaka s Vrbasa“ ne djeluju nimalo ohrabrujuće pred posljednju veoma važnu utakmicu ovog dijela sezone za naš tim (u zadnjem kolu smo slobodni). Naime, narednog vikenda u „Promo areni“ gostovat će sve bolja ekipa bugojanske „Iskre“. Ovaj komšijski derbi uvijek je bio mnogo više od igre za obje ekipe. Bit će to susret velikih sportskih rivala, ali i prijatelja, sa mnogo igrača koji su tokom karijere nosili i dres svojih protivnika. Sigurni smo da će ova utakmica napuniti dvoranu u Donjem Vakufu. Na treneru Hodžiću i njegovim saradnicima je da učine sve kako bi „podigli“ ekipu u narednih 5-6 dana i da na prvenstvenu pauzu odu slaveći veliku pobjedu. Čvrsto vjerujemo da će u tome i uspjeti, stoji u saopštenju za javnost na fb stranici KK Promo Donji Vakuf.