Novi rekord Instagrama: Skupio milion pratilaca za četiri sata i 44 minute

0
123

Slavni televizijski voditelj i prirodoslovac otvorio je u četvrtak profil na Instagramu, rekavši kako je odlučio koristiti se tom društvenom mrežom da bi pomogao “svijetu u nevolji”

Novi rekord skupljanja pratitelja na Instagramu je oboren. Sir David Attenborough pridružio se Instagramu prije dva dana, a prvih milion pratitelja skupio je za nevjerovatna četiri sata i 44 minute.

Time je srušio rekord glumice Jennifer Aniston koja je na Instagram stigla u oktobru prošle godine i milion pratitelja skupila za pet sati i 16 minuta.

Slavni televizijski voditelj i prirodoslovac otvorio je u četvrtak profil na Instagramu, rekavši kako je odlučio koristiti se tom društvenom mrežom da bi pomogao “svijetu u nevolji”.

“Odlučio sam se na taj korak i istražiti novi oblik komunikacije jer je, kao što svi znamo, svijet u nevolji”, rekao je Attenborough (94) u svom prvom objavljenom videu.

“Kontinenti gore, ledenjaci se otapaju, koraljni grebeni umiru, ribe nestaju iz naših oceana. Ta lista ide dalje”, dodao je.

“No, znamo šta treba učiniti u vezi s time. Idućih sedmica objavljivat ću poruke kako bih objasnio koji su problemi i kako ih možemo riješiti”, dodao je.

izvor: fokus.ba