Nova pobjeda “Đerđefa”, Šide i humanih ljudi: Merhunisa danas putuje u Tursku!

0
428

 

Velika humanistica Šida Kalbić pomjera granice humanosti. Šida sinoć posjetila Merhunisu Čehaju iz Donjeg Vakufa.

Merhunisa ima 20 godina i hitno joj je potrebna operacija. Njena dijagnoza je sarkom kosti i dva puta je operisana. Jednom u Travniku, drugi put u Sarajevu. “Merhunisa ima karcinom koji treba da se odstrani, a već je bila u Turskoj na pretragama.

Vi ste „krivi“ za to što smo za devet dana prikupili sva sredstva, uplatili 13.000 eura, avio karte, a imamo čak i višak sredstava. Ja idem sa Merhunisom, a to je želja njenih roditelja. Oni imaju problema sa zdravljem, ali i svojih obaveza.

Preuzela sam odgovornost, a vas sviju koji ste dali pa samo i jednu marku da Vas Allah dragi nagradi. I dalje će sredstva biti potrebna, a nadamo se da ćemo vam iz Istanbula u utorak javiti najljepše vijesti“, kazala je Kalbić prilikom posjete.

“Hvala dobrim ljudima koji su učestvovali u donacijama, hvala Šidi i da sve protekne u najboljem redu“, kazao je otac Merhunise. Merhunisa se također zahvalila svima i istakla da se nada da će sve proći uspješno. Sa njom će na put i njega kolegica. Ispraćaj Merhunise je ispred udruženja Đerđef danas  u 13:30 sati, a iz Sarajeva je let u 17 sati.

Svi koji žele mogu doći i ispratiti Šidu i Merhunisu te ispitati još jednu nevjerovatnu priču. Bitku su ponovo dobili mali ljudi velikog i humanog srca uz neumornu Šidu, humanisticu o kojoj priča cijeli region, pa i šire. Posljednji put iz Bugojna je na liječenje otputovalo 18 ljudi, a bio je to događaj o kojem se dugo pričalo širom naše zemlje i šire. Sve operacije su odrađene uspješno, a svi se nadamo da će tako biti i sada.

izvor: infobugojno.ba