Nogometni savez BiH objavio kada će donijeti konačnu odluku o sudbini Premijer lige BiH

0
38

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je objavio kada će donijeti konačnu odluku o sudbini Premijer lige BiH.

Podsjetimo, danas je bio rok koji je UEFA postavila savezima da se očituju da li žele prekidati prvenstva ili ih nastavljati, no zbog složene situacije širom Starog kontinenta gdje se još uvijek u većini liga ne zna definitivno kada će se moći igrati utakmice taj rok je pomjeren.

UEFA je svoju sjednicu Izvršnog odbora zakazala za 17. juni, te je u skladu s tim i produžen rok do kojeg savezi trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih takmičenja.

“Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke. Izvršni odbor NS BiH će na svojoj narednoj sjednici donijeti konačnu odluku o takmičenjima Premijer lige BiH, a sve u skladu sa rokom koji je propisala UEFA u svom posljednjem dopisu NS BiH”, stoji u saopćenju krovne kuće bh. nogometa.

Ovim potezom UEFA je praktički dozvolila savezima da se prvenstva nastave čak i krajem juna ukoliko je to potrebno, a nogometna lopta bi se na terenima širom BiH mogla kotrljati već 8. juna nakon današnje odluke Štaba za vanredne situacije RS-a.

Podsjetimo, danas je u manjem bh. entitetu odlučeno da se nogometno prvenstvo ne može igrati prije 8. juna.

Štab za vanredne situacije RS-a će na narednoj sjednici odlučiti da li će se tog datuma moći nastaviti prvenstvo ili će produžiti zabranu.

No, ovim UEFA-inim potezom Premijer liga BiH bi se mogla nastaviti i ukoliko vlasti RS-a odluče da se može igrati 17. juna.

KLIX