Njemačka, Hrvatska i Srbija željele Barbareza: “Ljubav je ljubav, najveća emocija kad svira naša himna, kakva god da je”

Novi šef stručnog štaba Bosne i Herecegovine Sergej Barbarez, u razgovoru za N1 televiziju, otkrio je kako su tokom igračke karijere u svojim redovima željelo nekoliko reprezentacija.

Vrbovali su Vas Nijemci i Hrvati, iz Srbije su pregovarali s Vama. Ali ikad niste željeli zaigrati za drugu reprezentaciju, zašto?

“Pa vidite…Naravno, na kraju krajeva – ne. Sva priča počinje sa interesom reprezentacije Njemačke. Tada se saznalo da je Sergej Barbarez iz Bosne i Hercegovine. I stvarno dosta igrača iz bivše Jugoslavije sa kojima sa igrao, nisu znali da dolazimo iz iste bivše države i da pričamo isti jezik. ‘N1: Šta su nudili Nijemci?’: Oni su osluškivali imaš li volju ili želju. Do tebe je ako želiš, počinje razgovor, samo je važna ta informacija. Odmah sam se zahvalio i izblokirao. Onda je došla reprezentacija BiH. Onda neki kontakti sa Hrvatskom i Srbijom”, istakao je Barbarez.

 

Žrtvovali ste Mundijale i Evropska prvenstva sa Njemačkom, ničega Vam nije žao iz ove perspektive?

“Pa vidite… Ljubav je ljubav. To sam ja ustvari. Ja znam da sam najveću emociju davao kad svira naša himna kakva god da je. Ja donosim odluke 100%. Da sam prihvatio neku drugu bilo bi profesionalno maksimalno, ali kažem moja je kakva god da je, ja sam tu rođen. I ostaje”, zaključio je Sergej Barbarez.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print