Nije podržana inicijativa o eventualnom poboljšanju standarda pripadnika OS BiH

Članovi Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine nisu podržali zastupničku inicijativu iz Kluba SDA da se predlože mjere za poboljšanje standarda pripadnika Oružanih snaga BiH.

Iz SDA su predložili da Ministarstvo obrane BiH za Zastupnički dom PSBiH pripremi izvještaj o uvjetima rada pripadnika Oružanih snaga BiH, obuhvaćajući njihov službeni, osobni, obiteljski i ukupni društveni standard, te da eventualno da prijedlog.

Komisija se upoznala i sa Informacijom o stanju sigurnosti BiH u 2018. i 2019. godini.

Primljena je k znanju Informacija o trenutnim aktivnostima koje se vode sa zemljama s kojima je BiH u pregovorima o potpisivanju sporazuma o readmisiji. Usvojen je i zaključak kojim se traži da oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održe zajedničku sjednicu na kojoj će se raspravljati o stanju migracija u BiH.

Zajednička komisija nije podržala zastupničku inicijativu Aide Baručije, Branislava Borenovića, Dženana Đonlagića, Edite Đapo, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković – Lepić, Saše Magazinovića i Šemsudina Mehmedovića “kojom se traži da Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne migracije, putem Ministarstva sigurnosti BiH i Vijeća ministara BiH, dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH izvješće o radu za razdoblje 2018. – 2020. godine.“

Usvojen je zaključak kojim se Vijeće ministara BiH obvezuje da PSBiH dostavi izvješće o radu Udarne grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne migracije za razdoblje 2018. – 2020. godine.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print