Nestabilno vrijeme i naredne sedmice

0
96
DonjiVakuf4
Donji Vakuf

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazno slaba kiša u Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.

U utorak sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

U srijedu sunčanije prijepodne. Od sredine dana povećanje oblačnosti. Oblačno od poslijepodnevnih sati u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u Bosni lokalno slaba kiša. Više padavina jedino u Krajini. U Bosni se jače padavine prognoziraju od večernjih sati i tokom noći na petak. U Hercegovini kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na petak. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Sredinom dana u Hercegovini i jugozapadu Bosne prolazno je moguće i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.

 

Federalni hidrometeorološki zavod