Nedimu Mustafici uručena Nagrada publike

0
64

U organizaciji Sportskog saveza SBK/KSB u Donjem Vakufu je održana sportsko-revijalna manifestacija „Izbora najboljih sportista Srednjobosanskog kantona za 2015.“.

Nagradu publike, koju po peti put dodjeljuje portal hronika.ba, dobio je košarkaš Nedim Mustafica,član KK Promo iz Donjeg Vakufa.

U konkurenciji su još bili Amina Kahrimanović (Judo klub Travnik), Dalila Ivković (Klub borilačkih sportova Iskra Bugojno), Kenan Karađuz (Nogometni klub Metalleghe BSI Jajce), Filip Stojak (Judo klub Vitez) i Ivan Guzina (Boks klub Novi Travnik).

Sponzor je FIS Vitez koji je obezbjedio nagradu, vikend za 2 osobe u EKO FIS-u na Vlašiću .Podsjetimo , do sada su Glas publike osvajali Željko Palavra (2011.) ,Tatjana Stanić (2012.), Nasul Mešinović (2013), Suada Menzil (2014).

 

Nedim Mustafica je rođen u augusta 1991. godine u Travniku. Košarkom se počeo baviti sa 14 godina i od tada je član KK PROMO Donji Vakuf. Kroz osam sezona igranja izrastao je u najboljeg igrača i kapitena svog kluba.

Igrajući kako za mlađe tako i za starije kategorije ostvario je brojne individualne i timske uspjehe. U kadetskoj i juniorskoj konkurenciji osvojio je šampionsku titulu Srednjebosanskog kantona kao i kup SBK. Nedim je 2011. godine izabran  za Sportistu godine Općine Donji Vakuf. U sezoni 2014/2015 košarkaši Proma predvođeni Mustaficom stižu do historijskog rezultata odnosno Playoff-a za ulazak u Premier ligu.  Prošle sezone Nedim Mustafica imao je zaista zapaženu statistiku. U odigrane 23 utakmice, bilježio je prosječna 22.5 poena, 10.8 skokova te 2.9 asistencija.

Nedim Mustafica je apsolvent na Šumarskom fakultetu u Sarajevu.