3.9 C
Donji Vakuf
Ponedjeljak, Maj 17, 2021
Naslovnica Vijesti Svijet Narednog ljeta: Malta poklanja 200 eura gostima koji će najmanje tri dana...

Narednog ljeta: Malta poklanja 200 eura gostima koji će najmanje tri dana boraviti u hotelu sa pet zvjezdica

0
67

Malta planira ponuditi stranim posjetiocima i do 200 eura ako ostanu najmanje tri dana na ovom mediteranskom ostrvu narednog ljeta, izjavio je ministar turizma Malte Klejton Bartolo.

Bartolo je rekao da će, kada većina antipandemijskih mjera bude ukinuta do 1. juna, turistima koji rezervišu ljetnji odmor direktno preko lokalnih hotela biti poklonjen novac.

Bartolo je rekao da će turisti koji rezervišu smještaj u hotelu sa pet zvjezdica dobiti 100 eura od turističke uprave Malte, a hotel će dodati još 100.

U sličnom aranžmanu oni koji se odluče za hotel sa četiri zvjezdice dobiće ukupno 150 eura, a oni koji rezervišu hotel sa tri zvjezdice dobiće 100 eura.

Podaci Svjetskog vijeća za putovanja i turizam pokazuju da turistička industrija direktno i indirektno čini više od 27 posto ekonomije Malte, ali je taj sektor ugrozila pandemija kovid-19, piše biznisinfo.ba, pozivajući se na Tanjug.

U 2019. godini Malta je imala više od 2,7 miliona stranih posjetilaca, ali brojke su opale za više od 80 posto od početka pandemije korona virusa u martu 2020. godine.